Spaanse Mireia Lalaguna Royo wint Miss World-verkiezing

De Spaanse Mireia Lalaguna Royo (23) is zaterdag tot Miss World gekroond tijdens de internationale missverkiezing in de Chinese stad Sanya. Miss Rusland eindigde als tweede, Miss Indonesië werd derde.

Namens Nederland deed Margot Hanekamp uit Nijkerk mee. Zij haalde de halve finale net niet met een elfde plaats in het klassement. ''Zooooo trots! Ze is elfde geworden van de 120'', reageert Kim Kötter vanuit Las Vegas op Facebook.

Hanekamp begon de verkiezing met een plaats in de top 10. Op basis van het interview kwam ze op een zesde plaats binnen in het startklassement. Uiteindelijk bleef ze met negentien andere missen over. Tien van hen gingen door naar de halve finale.

Video: Bekendmaking winnaar Miss World

Tweede

De Nijkerkse eindigde in september als tweede in de Miss Nederland-verkiezing, na Jessie-Jazz Vuijk uit Amsterdam die namens Nederland een gooi doet naar de titel Miss Universe.

De finale van Miss Universe is zondagavond in Las Vegas. Kötter heeft het er maar druk mee: ''De baby trappelt wat af in mijn buik! Ook zoveel adrenaline."

Tip de redactie