Margot Hanekamp klaar voor Miss World

Het is D-day voor Margot Hanekamp die Nederland vertegenwoordigt op de Miss World-verkiezing in de Chinese stad Sanya. 

Zaterdag was er voorafgaande aan de missverkiezing een generale repetitie waarbij het model uit Nijkerk het podium betrad in kostuum met een knipoog naar Nederlandse folklore.

"Ik ben zo dankbaar om deel uit te mogen maken van de Miss World-familie. Ik wil niet dat dit avontuur eindigt. Dit is veruit de prachtigste periode uit mijn leven'', schrijft ze op Facebook. ''Ik heb al vier weken een grote glimlach op mijn gezicht die maar niet weg wil gaan. Zoveel geniet ik ervan."

Voor Hanekamp kan de verkiezing niet meer mislukken. ''Ik heb zoveel nieuwe vrienden gemaakt en kennisgemaakt met andere culturen. Ik heb mooie herinneringen en gezien wat mensen allemaal met elkaar gemeen hebben."

Tweede plaats

Hanekamp eindigde in september als tweede in de Miss Nederland-verkiezing, na Jessie-Jazz Vuijk uit Amsterdam die Nederland vertegenwoordigt bij de Miss Universe-verkiezing.

De 65e editie van Miss World is zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd te volgen op het officiële Youtube-kanaal van Miss World. Vorig jaar haalde Tatjana Maul de halve finale.

Lees meer over:
Tip de redactie