Roddeloverzicht: Georgina en Dionne over uiterlijk en slecht nieuws Sabia

Georgina Verbaan en Dionne Stax vertellen over hun uiterlijk, Barry Atsma wil een volwassener imago, topmodel verdacht van belastingfraude en Sabia Boulahrouz maakt een moeilijke tijd door. ​Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Dat iedereen uiterlijk op een andere manier ziet, is inmiddels duidelijk: niet iedereen vindt Dave Roelvink een lekker ding, staat te kwijlen bij Pamela Anderson of verliest alle concentratie als Chris Hemsworth binnenkomt. Maar sommige mensen worden door iedereen eigenlijk wel knap gevonden.

Zo krijgt nieuwslezeres Dionne Stax mailtjes over haar uiterlijk en kan Georgina Verbaan geen bakje hummus meer halen zonder dat haar wordt verteld wanneer ze er beter uitziet. En eigenlijk, is dat helemaal niet leuk, zo mogen we wel concluderen als we interviews met de twee lezen.

Want Dionne, die is niet alleen heel mooi, maar ook heel slim. En dat er dan mensen mailen over haar knappe gezicht, terwijl ze net het journaal heeft gepresenteerd en vertelde over Syrië en de vluchtelingencrisis, vindt ze zelf een dooddoener.

Georgina krijgt om de haverklap van mensen commentaar over haar uiterlijk. "Mensen denken, omdat ze je kennen van televisie, dat ze alles tegen je kunnen zeggen." Zo wordt haar, terwijl ze boodschappen doet, verteld dat ze wel wat dikker mag en hoort ze op de filmset dat verwacht werd dat ze veel dunner zou zijn.

Hartstikke irritant is dat, zo vinden allebei de dames. Dionne vraagt zich hardop af of we niet helemaal kunnen ophouden met praten over haar uiterlijk en Georgina heeft besloten zich er niets meer van aan te trekken. "Als mensen mij willen zien zoals ze mij zien, dan moeten ze dat helemaal zelf weten. Het weegt ook niet op tegen alle mensen die iets aardigs zeggen."

Volwassen

Barry Atsma is een badboy, een snelle reclamejongen, het type vrouwenverslinder. Althans, dat speelt hij keer op keer in verschillende films. En dat wil hij eigenlijk niet meer zo; hij wil iemand met diepgang spelen.

Want Barry (42) kan echt wel meer dan iemand spelen die de ene na de andere vrouw kan krijgen. En daarvoor haalt hij inspiratie uit zijn eigen leven. Voor zijn nieuwe personage in Mannenharten 2 speelde Barry namelijk opnieuw een vrouwenverslinder, maar dit keer wel eentje met een kwetsbare kant.

"Ik herken dat wel. Ik ken ook mannen die opeens van het player-type naar dat van brave huisvader gaan. Zij kiezen na jaren van oppervlakkigheid voor echtheid. En dan kan het opeens heel snel gaan."

Die echtheid, lijkt de acteur nu zelf ook gevonden te hebben. Bij Noortje Herlaar. Of het opeens heel snel gaat is nog de vraag, maar Noortjes ex lijkt in elk geval zijn zegen te geven. Want dat is natuurlijk nodig, dat je ex zegt dat het goed is.

"Ik ben niet iemand die omkijkt in wrok. Ook ben ik niet jaloers op haar nieuwe relatie. Noortje en ik waren al uit elkaar toen ze een relatie kreeg met Barry. Ik gun haar dit geluk."

Volgens William mag Barry zich "in zijn handen knijpen" met Noortje. "Ik weet wat voor fantastische vrouw Noortje is. Ik hoop vanuit het diepste van mijn hart dat ze samen heel gelukkig blijven. Voor ons was het niet weggelegd. Hopelijk voor hen wel."

Hartstikke sympathiek van William.

Belastingfraude

Miljoenen betaald krijgen voor het dragen van kleding en daarin een rondje over de catwalk doen: modellen doen het. Het Israëlische model Bar Refaeli weet als geen ander hoe het is om duizenden euro's bij te schrijven voor een fotoshootje hier en een wandeling voor het publiek.

Enig nadeel: iedereen weet wie je bent. En dus houden ze je in de gaten, volgen ze je auto en bekijken ze iedere drie minuten je sociale mediakanalen. En als je dan toch in het publieke oog springt, dan is er best een kans dat ook overheidsinstanties iets beter op je gaan letten.

Bar Refaeli zat deze week twaalf uur lang vast. Niet op een vliegveld tussen vluchten door, of in een peperdure jurk, nee: in de gevangenis. Het 30-jarige model werd uitgebreid ondervraagd over haar uitgavepatroon. Want Bar zou zo'n 230.000 euro zijn vergeten aan te geven bij de Israëlische belastingdienst. 

Het model zou een auto hebben gekregen in ruil voor publiciteit en in een appartement wonen dat door familieleden wordt gehuurd, waardoor het net is alsof ze niet in Israël woont. 

Bar is weer op vrije voet, maar dat ging niet zomaar: ze is 180.000 euro lichter. Pas na het betalen van de borgsom mocht ze weer verder. Helaas voor Bar is het daar waarschijnlijk niet mee afgedaan: een rechtszaak is de volgende stap.

Slecht nieuws

Sabia Boulahrouz is zonder twijfel één van de meest besproken vrouwen van het jaar. Na de breuk met Rafael van der Vaart ging het lange tijd nergens anders over in de roddelpers dan de zwangerschap van de voormalig voetbalvrouw.

Mensen twijfelden, spraken zich uit over de mogelijkheid dat de zwangerschap niet echt was en haalden Sabia onderuit. Niemand geloofde Sabia nog. In ieder showbizzprogramma en roddelblad ging het over de mogelijkheid dat de hele zwangerschap verzonnen was en dat ze niet zwanger kon zijn van Rafael.

Rafael hield zijn mond, Sabia hield voet bij stuk. Tot dinsdag. Toen knapte de bubbel. Sabia maakte middels haar modellenbureau bekend haar kindje te zijn verloren. Zes maanden was ze zwanger en toen ging het mis.

Sabia weet als geen ander hoeveel pijn het verlies van een kind kan zijn: twee keer eerder had zij een miskraam.

Helaas kon ook nu de roddelpers Sabia even niet de rust gunnen die ze ongetwijfeld nodig heeft na het verlies. Slechts enkele uren na de bekendmaking stonden bladen en programma's bol van theorieën over de zwangerschap. De miskraam zou het bewijs zijn: Sabia was helemaal nooit zwanger en gebruikte het als een excuus om onder haar leugens uit te komen.

Zeker weten doet niemand het echter, niemand heeft enig bewijs voor alle verschrikkelijke dingen die Sabia de afgelopen maanden over zichzelf heeft kunnen lezen. En nu is ze ook nog haar kindje kwijt. 

Het is te hopen voor Sabia dat 2016 haar meer rust zal geven. Dat heeft ze na zo'n heftig jaar zeker nodig.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie