Barry Atsma werkte aan meer volwassen imago

Barry Atsma wil niet keer op keer worden gecast als "snelle reclamejongen". De 42-jarige acteur werkte de afgelopen jaren bewust aan een meer volwassen imago, vertelt hij in een interview met Dagblad Metro.

"Na Komt een vrouw bij de dokter had ik allerlei projecten kunnen doen die voortborduurden op dat type van snelle reclamejongen dat ik toen speelde, maar ik ben bewust Vincent van Gogh gaan doen", aldus Atsma in de krant.

Voor de film Mannenharten kroop Atsma toch weer in de rol van vrouwenverslinder, maar voor het vervolg moest zijn personage meer diepgang krijgen.

"Ik vond het belangrijk dat we nu de kwetsbare kant van Dennis zouden zien, iets anders dan alleen die player", zegt Atsma over Mannenharten 2, het vervolg dat vanaf donderdag te zien is in de bioscopen.

In de film valt Dennis voor een zangeres die "echt wat te vertellen heeft". "Ik herken dat wel. Ik ken ook mannen die opeens van het player-type naar dat van brave huisvader gaan. Zij kiezen na jaren van oppervlakkigheid voor echtheid. En dan kan het opeens heel snel gaan."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie