Georgina Verbaan krijgt vaak opmerkingen over haar uiterlijk

Georgina Verbaan hoort vaak van willekeurige mensen wat zij van haar uiterlijk vinden. Vaak tot haar grote ergernis.

"Mensen denken, omdat ze je kennen van televisie, dat ze alles tegen je kunnen zeggen", vertelt de 36-jarige Verbaan aan de Vogue.

"En omdat ze je uiterlijk al heel lang kennen en bijhouden hoe je veroudert, hoe je verandert, hebben ze ook het idee dat ze er als een beste vriend iets over kunnen zeggen."

Verbaan noemt de dingen die mensen tegen haar zeggen 'ongehoord'. De actrice noemt een voorbeeld. "Er was een winkeltje waar ik weleens heen ging voor hummus. Die man zei: 'Jij bent veel te dun nu, veel te dun.' Ik ben een keer dikker geweest, in De Lama's, en dat had hij op Youtube gezien, zei hij. En dat vond hij veel mooier - mooi vol, zei hij terwijl hij naar mijn borsten keek."

Onbetamelijk

De actrice reageerde geschrokken, toen de man dat tegen haar zei. "Ik zei: dit is echt heel onbetamelijk. Ik kom hier nooit meer. Ik vind u echt een lul, sorry. Zijn vrouw had het ook al een keer gedaan. Zij had gezegd: 'Oh, je begint nu wel te zien dat jij moeder bent geworden.'"

"Had ze naar mijn gezicht gekeken, en gevonden dat ik er vermoeid uitzag of zo. Als een mens dus, dat weinig slaapt. En dat inderdaad een kind heeft. Zoiets hoor ik nog wel een week dan, hoor."

Dikker

Aan de andere kant hoort Verbaan weer van verschillende mensen dat ze dikker is. Dat merkte ze laatst op een filmset, waar een Vlaamse kledingdame vertelde dat ze dacht dat de actrice veel dunner in het echt was. "Daar moest ik wel om huilen. Mijn werk is soms echt niet leuk. Je wordt om 6.00 uur 's ochtends voor een spiegel gezet en niemand zegt iets, maar je ziet mensen al kijken."

Tegenwoordig trekt Verbaan er zich niet meer veel van aan. "Als mensen mij willen zien zoals ze mij zien, dan moeten ze dat helemaal zelf weten. Het weegt ook niet op tegen alle mensen die iets aardigs zeggen."

Lees meer over:
Tip de redactie