Linda de Mol heeft de moed opgegeven om ooit met uitverkoop om te gaan.

Dat schrijft ze in haar column voor de Linda

Volgens De Mol is dat altijd zo geweest. "Ook toen ik nog niet de middelen had om de volle mep te betalen, lukte het me nooit een goede slag te slaan."

"Kocht ik eind augustus voor nog best een flink bedrag, maar wel meer veertig procent korting, een lange fladderjurk in safaristijl, ging het vanaf die dag keihard regenen en bleek het seizoen erop die hele Afrika-look hopeloos uit de mode te zijn."

Krappe broek

Soms probeert de 51-jarige presentatrice nog tijdens de winteruitverkoop een iets te krappe broek goedkoop te kopen, in de hoop dat ze enkele maanden later wat minder weegt. "Niet dus. Dure broek niet een keer aangehad. En ja, dan was-ie 'maar' 120 euro in plaats van 249 euro, maar dus wel 120 euro 'down the drain'."

"Ik heb het opgegeven. Loop met een grote boog om winkels heen waar van die grote oranje plakkaten op de ramen zitten met teksten als 'alles voor de helft'. Ik weet inmiddels dat het mijn beoordelingsvermogen compleet vertroebelt. Met kortingen en gratis ben ik überhaupt een enorme stomme doos."