AMSTERDAM - De tennister Anna Kournikova daagt Penthouse voor de rechter. Het blootblad heeft in zijn jongste editie naaktfoto's van de bevallige Russin geplaatst. De foto's blijken echter van heel iemand anders te zijn.

Inmiddels is bekend geworden dat de naakte dame op de foto's niet Anna is maar Judith Soltesz-Benneton, de schoondochter van de Italiaanse modeontwerper Luciano Benneton. Penthouse heeft zich in een persverklaring verontschuldigd voor de zeven jaar oude kiekjes. 'We hebben in onze 30-jarige geschiedenis nog nooit een fout van een dergelijke omvang gemaakt. Onze welgemeende excuses aan beide dames', zo valt er te lezen.

Zowel Anna als Judith nemen geen genoegen met de spijtbetuiging van het blad. 'Volgens ons zijn de excuses net zo nep als de foto's', aldus David Schwab, de woordvoerder van de tennister, tegenover persbureau Reuters. Het is nog niet bekend wat de hoogte is van de schadevergoeding die Anna eist voor de inbreuk op haar privacy en de valse gegevens die Penthouse verstrekte. Judith maakte eerder al bekend ruim 10 miljoen dollar te eisen van het maandblad. Dat wordt dus mogelijk diep in de buidel tasten voor de concurrent van Playboy!

Volgende week vindt er een hoorzitting plaats. Tot die tijd mag Penthouse geen nieuwe kopiën van het gewraakte nummer in roulatie brengen. Daarnaast heeft het tijdschrift de foto's van haar website moeten halen.

/ACHTERKLAPKournikova boos over naaktfoto's