Tijdens een tryout van zijn nieuwe voorstelling Licht is cabaretier Youp van 't Hek donderdagavond op het toneel onwel geworden.

Van 't Hek was net een kwartier aan het spelen toen hij niet lekker werd, zegt directeur Erik Groeneweg van theater De Willem in Papendrecht.

De voorstelling werd stilgelegd en voor de cabaretier werd een dokter gebeld. Hij kon lopend het theater verlaten en is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, aldus Groeneweg. Wat Van 't Hek mankeert, kan hij niet zeggen.

Van 't Hek liet rond middernacht via Twitter weten dat alles goed met hem gaat. "Sorry Papendrecht! Haal het zeker in", voegt hij daar aan toe. De cabaretier gaf verder geen toelichting op het incident.

Hartritmestoornis

Het is nog niet zeker of de voorstelling die voor vrijdag in hetzelfde theater gepland staat doorgaat. 

Twee jaar geleden werd Van 't Hek onwel op het toneel in Lelystad. Hij was naar eigen zeggen grieperig. Iets meer dan een jaar geleden werd hij overdag onwel en moest hij een voorstelling in Amsterdam plotseling afgelasten. Van 't Hek stelde toen dat hij kampte met een hartritmestoornis.