Het Nederlandse model Romee Strijd raadt jonge meisjes af de modellen van Victoria's Secret als voorbeeld te nemen en adviseert hen dat ze niet naar een soortgelijk uiterlijk moeten streven.

"Het is onze job om een perfect lichaam te hebben, we krijgen de tijd om te sporten, om gezonde maaltijden te maken - dat is waar wij betaald voor krijgen", zegt Strijd in gesprek met Grazia.

De geboren Zoetermeerse, die op haar dertiende werd ontdekt, was dit jaar een van de uitverkoren modellen die tijdens de ondergoedpresentatie van het merk Victoria's Secret een ereronde mochten lopen, getooid met de bekende gouden vleugels.

Het model is één van de vijftien 'Angels' die het lingeriemerk gekozen heeft. Daardoor loopt ze niet alleen mee in de shows, maar is ze ook officieel één van de gezichten van het merk.

Niet realistisch

De 20-jarige Strijd heeft haar droom waargemaakt door te werken als model, maar adviseert jongeren het rustig aan te doen. 

"Iemand die op school zit of een drukke baan heeft, heeft niet de mogelijkheid om fulltime met haar lijf bezig te zijn. Natuurlijk is het goed om te streven naar een gezonde levensstijl en genoeg te bewegen, maar het is niet realistisch om jezelf met ons te vergelijken."