Eljero Elia werd de laatste jaren door kleine schandalen achtervolgd, maar de voetballer kan zich kostelijk vermaken om mensen die denken dat hij een gebrek aan intelligentie heeft.

"Ik vind het leuk als mensen denken dat ik dom ben", zegt de voetballer van Feyenoord in gesprek met Voetbal International.

"Juist omdat ik weet dat het niet klopt. Ik weet echt wel wat er speelt in de wereld, denk over dingen na en maak mijn keuzes altijd weloverwogen. Dat ze niet altijd goed uitpakken, is wat anders. Maar de intentie om er wat van te maken, is er altijd."

Duitsland

Toen Elia in Duitsland speelde (2009 - 2011, 2012 - 2015, red.), was hij wederkerend onderwerp in Duitse boulevardkranten. Alles wat de geboren Hagenaar deed was nieuws, zoals het aanschaffen van een grote televisie of een snelheidsovertreding op de Duitse snelweg.

"Als je, zoals ik, 21 jaar bent en opeens heel veel geld verdient bij Hamburger SV, maak je dingen mee waar je je bijna niet op voor kunt bereiden", zegt de nu 28-jarige sporter.

"Elke scheet die Elly liet stond binnen no time op internet. Als Elly een mooie auto kocht, las je de volgende dag terug dat hij een gat in zijn hand had. Geloof me, je bent heel kwetsbaar als jong ventje."

Afwijken

Toch heeft het leven in de schijnwerpers hem er niet van weerhouden zichzelf te zijn, ook al wijk je daarmee af van de rest.

"Of het afgunst is, jaloezie; ik weet het niet. Maar zodra je een beetje anders bent dan anderen, ben je de lul. Van mij mogen ze alles roepen hoor, in die praatprogramma’s op tv, interesseert me toch niet. Meer je een beetje in iemand verdiepen voor dat je een oordeel velt, zou fijn zijn. Niet iedereen is een Willem-Alexander, snap je?"