Bassist Tommy Black uit de band The Wildabouts is gearresteerd in verband met het onderzoek rondom de dood van frontman Scott Weiland. Het bandlid was in het bezit van cocaïne.

Dat meldt NME.

Weiland werd dood in zijn tourbus aangetroffen. De oorzaak van zijn dood is nog onbekend. Wel is er duidelijk dat een kleine hoeveelheid cocaïne in de buurt van Weilands lichaam is gevonden.

Weilands vrouw liet echter weten dat hij al een tijd geen drugs meer gebruikte. De zanger stond bekend om zijn drugsgebruik, maar zou al een hele tijd clean zijn geweest.

Weiland, zanger van grungeband Stone Temple Pilots en Velvet Revolver, is 48 jaar oud geworden.

Dankbrief

De overige bandleden schreven, samen met de bassist, nog een dankbrief aan de zanger. "Laat ons beginnen met je te bedanken voor het delen van je leven met ons", aldus Robert DeLeo, drummer Eric Kretz en gitarist Dean DeLeo hun brief, die ze op Facebook plaatsten. "Samen hebben we muziek gemaakt die veel mensen blijdschap en mooie herinneringen heeft gegeven".

De bandleden schrijven verder dat ze veel herinneringen aan Weiland koesteren en weten dat hij het van tijd tot tijd moeilijk had. "Je was onvoorstelbaar getalenteerd. Een deel van je gave was een deel van je vloek."