Justin Theroux heeft zijn huwelijksreis naar Bora Bora ternauwernood overleefd. De 44-jarige acteur vertelde in Live with Kelly and Michael dat hij tijdens een duiktocht onder water zonder zuurstof zat. 

"Ik dacht dat het een complot was mij op m’n huwelijksreis om te leggen," aldus Theroux.

Theroux, die in augustus met Jennifer Aniston trouwde, ging met vrienden duiken nadat hij een dag daarvoor zijn eerste les had gehad. De begeleider sprak nauwelijks Engels, dus communiceren was haast onmogelijk. "Ik zei hem: ik heb dit nog maar één keer gedaan. Maar hij zei: ach, je bent sportief."

Eenmaal in het water ontdekte Theroux dat zijn zuurstoftank al was gebruikt en bijna leeg was. "Ik keek op het metertje en zag dat al in het rood staan." 

Het lukt de acteur aanvankelijk niet de begeleider duidelijk te maken dat hij terug naar boven moet. "Dus ik zwem naar mijn vriend, laat hem mijn meter zien en hij denkt: mijn God, je staat op het punt dood te gaan."

Bekijk een gedeelte van het interview:

Justin Theroux 'stond op het punt dood te gaan' op vakantie
Justin Theroux 'stond op het punt dood te gaan' op vakantie

Ademnood

Toen Theroux de begeleider een tweede keer op zijn aanstaande ademnood wees, kreeg hij lucht uit een reservetank. Het wisselen van het mondstuk ging echter niet goed, waardoor de acteur onder water moest "hoesten en proesten".

Eenmaal terug in de boot werd het Theroux duidelijk waarom de begeleider de groep niet meteen terug naar boven stuurde. "We waren vrij ver verwijderd van de boot en zwemmen aan het oppervlak kost meer energie dan zwemmen onder water."