Claudia de Breij vertrouwt ook na haar scheiding nog in de liefde. “Ik heb het nog niet gedaan, maar ik zou Jessica best ten huwelijk durven vragen”, zegt de cabaretière in een interview met het AD.

De Breij was lang "heel streng" voor zichzelf als het over haar scheiding ging.

"Hoe kon ik het leven nou zo laten verlopen? Er was nota bene een kind bij betrokken!", aldus De Breij "Maar ja, kennelijk kon het niet anders." 

De Breij vertelt tegen de krant dat ze zich inmiddels niet meer schuldig voelt over het stuklopen van haar huwelijk met Connie Kraaijeveld, in 2011. Ze raadt wel iedereen relatietherapie aan. De Breij heeft twaalf sessies bij de psycholoog gehad. "Het begon als relatietherapie met mijn vrouw Conny", aldus De Breij.

"Omdat we het op een gegeven moment eens werden dat we niet meer bij elkaar zouden blijven, werd het post-relatie-therapie. Dat kan ik iedereen aanraden. Mijn ex en ik wilden zekerstellen dat we hetzelfde beeld hadden over het waarom van de breuk.''

Vertrouwde plek

Een goede relatie is volgens De Breij "nooit vanzelfsprekend". "Het grote gevaar van een lange relatie is dat je haar gaat zien als een ouderlijk huis. Zo’n vertrouwde plek met daarin die broer, of die zus, die er nu eenmaal bij hoort. Je partner is geen huisgenoot, maar je minnaar. Daar moet je aan blijven werken."