Lee Daniels wil dat de rechter afziet van de in zijn optiek onzinnige smaadzaak die Sean Penn tegen hem heeft aangespannen.

De maker van de televisieserie Empire werd door de acteur aangeklaagd omdat hij in een interview insinueerde dat Penn behoorde tot het rijtje acteurs met losse handjes. De boze acteur noemde die uitspraak roekeloos, fout en lasterlijk en stapte naar de rechter.

Volgens Daniels is dat overdreven en hij noemt de zaak van de acteur "een aanval op de constitutioneel beschermde vrijheid van meningsuiting".

In de gewraakte uitspraak verdedigt Daniels Empire-acteur Terrance Howard, die onlangs toegaf dat hij zijn vrouw had geslagen. "Terrence gedraagt zich niet anders dan Marlon Brando of Sean Penn en plotseling wordt hij gedemoniseerd", zei Daniels in een interview met The Hollywood Reporter, verwijzend naar de agressieve reputaties van die acteurs. "Dat is de tijdgeest en zegt iets over waar we nu staan in Amerika."

In zijn verzoek aan de rechter de zaak te verwerpen betwijfelt Daniels bovendien dat zijn uitspraak schade op heeft geleverd voor Penn. Hij verwees namelijk slechts naar zijn bestaande reputatie, stelt hij. "Het publiek heeft Penn lang geassocieerd met huiselijk geweld en gewelddadige acties. Het publieke domein is verzadigd met verhalen over Penns vermeende gewelddadig gedrag."