Dj Martin Garrix heeft het kort geding tegen zijn voormalige manager Eelko van Kooten van Spinnin' Records ingetrokken. 

Dat meldt RTL Boulevard woensdag. 

De dj, wiens echte naam Martijn Garritsen is, betichtte zijn ex-manager van bedrog. Hij eiste via de rechter teruggave van rechten op zijn eigen muziek.

Garritsen had de zaak aangespannen omdat hij het niet eens was met de manier waarop de rechten van zijn muziek geregeld waren. "Als gevolg van nadere onderhandelingen heb ik de eigendomsrechten op mijn muziek van Spinnin Records teruggekregen, en dat was het doel van het kort geding", laat de djj weten. 

De dj verliet eind augustus al het platenlabel en zijn management. De dj schreef toen een bericht op zijn Facebook. "Vanaf het begin van dit jaar probeerde ik de eigendomsrechten van mijn muziek terug te krijgen van Spinnin' Records en mijn vertrouwen in MAS te houden", aldus Garritsen. 

'Misleidende informatie'

Garritsen spande daarna een kort geding aan tegen Van Kooten. De ex-manager van de dj zou jarenlang "valse en misleidende informatie" hebben verstrekt aan Garritsen.

De dj zou op 16-jarige leeftijd, toen nog zonder enige ervaring in de muziekbranche, gedwongen zijn om de rechten van zijn eigen muziek aan het label Spinnin' Records over te dragen. 

Verplicht

Ook betichtte Garritsen dat Van Kooten onterecht zou hebben beweerd dat de dj verplicht was om zich zowel bij het managementbureau als bij het platenlabel onder contract te stellen. Hierbij zouden de belangen van Garritsen zijn geschaad.