Trijntje Oosterhuis heeft het met de vader van haar aankomende kind nog niet gehad over trouwen. De zangeres ziet geen meerwaarde in een huwelijk met Alvin Lewis.

"Verdieping in een relatie zit 'm volgens mij in heel andere dingen", aldus de 42-jarige zangeres in gesprek met Grazia.

Oosterhuis sluit niet uit dat ze ooit haar jawoord aan Lewis geeft, maar zegt er momenteel helemaal niet mee bezig te zijn.

"Het krijgen van een kind vind ik een groter commitment dan trouwen. Misschien zijn we er wel te modern voor. Er zijn zo veel mensen die trouwen en weer scheiden. Het zegt mij niet zo veel."

Grote liefdes

De zangeres scheidde in 2012 zelf van Sander van den Eeden, met wie ze twee kinderen heeft. Haar ex ziet ze nog altijd als een grote liefde. "Sommige mensen hebben één grote liefde, ik heb er twee. Mijn vorige relatie was ook fantastisch. We hadden een heel mooi leven, maar we waren totaal uit elkaar gegroeid."

"Het is goed dat we ieder onze eigen weg zijn gegaan. Ik heb nu een nieuw leven, een nieuwe kans, met nieuw vlees in de kuip. Ik ben heel gelukkig. Daar heb ik geen man voor nodig. Dat zit in jezelf."