Emma Watson voelt geen behoefte om voor het publiek en thuis twee verschillende personen te zijn. "Het is zeker stukken lastiger, maar het is zonder twijfel ook heel lonend."

In een interview met The Evening Standard vertelt de 25-jarige actrice dat ze jarenlang het gevoel heeft gehad niet zichzelf te kunnen zijn.

"Ik heb meer dan de helft van mijn leven iemand anders moeten zijn. Terwijl mijn leeftijdsgenoten hun haren verfden en zichzelf ontdekten, was ik bezig met ontdekken wie Hermelien (haar personage in de Harry Potter-films, red.) was en hoe ik haar het beste kon neerzetten", aldus Watson.

De actrice heeft het gevoel dat ze nu ze ouder is zichzelf kan ontdekken en dat ze daardoor een stuk beter in haar vel zit. "Ik heb daadwerkelijk dingen te zeggen en ik wil daarom zo trouw mogelijk aan mezelf blijven."

'Echt'

Watson zegt "echt" te willen zijn. "Om een manier te vinden waarin je aan jezelf kan twijfelen, waar je fouten maakt en toch geweldig en goed kan zijn terwijl je jezelf bent. Iemand als Emma Thompson is daar een goed voorbeeld van."

Om die reden draagt ze geen kleding meer waar ze zich niet comfortabel in voelt. "Vroeger werd mij verteld dat je als je mooi wil zijn pijn moet lijden. Maar ik ben niet meer bereid om iets aan te trekken waar ik het heel koud in heb of pijn van krijg."