Racoon-zanger Bart van der Weide mag dan dit jaar veertig jaar zijn geworden, zijn wilde haren is hij nog niet kwijt. 

Dat vertelt hij in een gesprek met Vrouw Magazine. "Ik ben rustiger dan vroeger, maar mijn wilde haren ben ik nog absoluut niet kwijt."

"Ik ben onstuimig, barst van de energie. Maar alleen goede energie", aldus de bekende artiest. "Althans, dat vind ik zelf. En het is belangrijk wat je zelf vindt, want je moet jezelf toch iedere dag in de spiegel kunnen aankijken."

Toch is er wel wat veranderd sinds hij veertig is geworden. De artiest betrapt zich erop dat hij gezonder is gaan leven en meer is gaan sporten. "Ook omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik zoiets heb van 'tussen je veertigste en vijftigste begint het aftakelen. Als ik nu niet gezonder ga leven komt het er nooit meer van'."

Ziggo Dome

Van der Weide staat zaterdagavond met zijn band Racoon in een uitverkocht Ziggo Dome. De zanger praat met het blad ook over de groep. "We maken met Racoon al achttien jaar muziek en zijn al langer samen dan dat ik mijn vrouw ken", zegt hij.

De mannen kennen elkaar door en door. "We zitten aan elkaar vast of we nou willen of niet, want wat we samen maken, heeft iets magisch."

Vrije tijd

Dat is mooi, benadrukt de zanger. Maar hij zegt ook dat de bandleden elkaar in hun vrije tijd niet opzoeken. "Ik denk dat je onze band kunt vergelijken met een haat-liefdeverhouding tussen broers", legt Van der Weide uit. "Soms kun je elkaar de hersens inslaan en soms zit je met elkaar te janken omdat er wat vreselijks is gebeurd."