Acteur Tom Hanks heeft veel geleerd van de ziekte van zijn vrouw Rita Wilson. Wilson liet in april haar borsten operatief verwijderen, nadat borstkanker bij haar was geconstateerd. 

Hanks vertelt hier vrijdag over in een interview met Daily Mail.

"We weten nu precies wat een gezondheidscrisis inhoudt", aldus Hanks. "Het komt zomaar uit het niets en alles eromheen stopt. Het enige wat je kunt doen is alles laten vallen en aandacht besteden aan de dingen die écht nodig zijn."

"Rita kwam er vorig jaar december achter dat ze kanker had. Dat betekende dat we Kerstmis en Nieuwjaar compleet anders beleefden dat het jaar ervoor. En nu, een jaar later, lijkt het alsof alles achter de rug is." De acteur is enorm trots op de manier waarop zijn vrouw met haar ziekte is omgegaan. "Wat een moed heeft ze gehad. Ik kan er alleen maar voor buigen." 

Roofdieren

Hanks is er ook achtergekomen dat veel mensen misbruik maken van een ernstige ziekte. "Als mensen erachter komen dat je een bepaalde ziekte hebt, vooral kanker, proberen ze er meteen een slaatje uit te slaan. Ze proberen je bepaalde procedures aan te smeren. Dat varieert van: 'Ga naar een kliniek in Bolivia' tot 'Volg een bepaald dieet' of iets anders geks. Het zijn roofdieren."