Oud-scheidsrechter Dick Jol moet volgens zijn broer zeker twee weken in voorarrest blijven. Jol zou woensdag gearresteerd zijn na de mishandeling van een 20-jarige vrouw in Den Haag.

Zijn broer vertelt aan Shownieuws dat de 59-jarige Jol nog veertien dagen in voorarrest blijft.

Volgens buurtbewoners heeft Jol een 20-jarige vrouw in de buik geslagen met een metalen staaf. Hij zou zich "opgefokt en agressief" gedragen hebben.

De oud-arbiter "was niet voor rede" vatbaar, zo vertelt een getuige aan Omroep West: "Ik dacht: 'Die vent is gek!'"

Ruzie

De aanleiding zou een ruzie over het rijden met een scooter over de stoep zijn geweest. "Jol schrok van de scooter en sprak het duo aan. Vervolgens zou hij de jonge vrouw die achterop de scooter zat met een ijzeren staaf in haar buik hebben gestoken", aldus een getuige.

Dick Jol was lange tijd werkzaam als scheidsrechter, zo floot hij in 2001 de Champions League-finale. Jol is ook bekend van zijn deelname aan diverse tv-programma's. Hij zat in het zevende seizoen van Wie is de Mol?, hij was de vaste starter van Te land, Ter Zee en In de Lucht en was verder te zien in Dit was het Nieuws, 71° Noord, Ik Hou van Holland, De Jongens tegen de Meisjes en De Slimste Mens.