Een mini-rel rondom Wie is de Mol?, Justin Bieber is te moe, Waylon vindt zichzelf 'een lul' en Andre Hazes Jr. en Roxeanne toch samen op het podium. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Wie is de Mol is zonder twijfel één van de populairste programma's op de Nederlandse televisie: ieder seizoen wordt weer beter bekeken en de dag na de uitzending gaat het op menig werkplek over niets anders dan wie er nu weer verdacht wordt gevonden.

Dat het succesvolle programma nu een verhuizing maakt van de donderdag naar de zaterdag was een verrassing, maar nu blijkt dat er meteen na de uitzending kan worden gespeculeerd over 'De Mol' in Moltalk, is menig kijker enigszins gerustgesteld.

In Moltalk wordt de uitzending besproken, mogen mensen hun theorieën delen, delen oud-kandidaten hun ideeën en worden de meningen van kijkers op Twitter besproken. Dat gebeurde al een paar jaar online, maar nu dus ook op de gewone televisie.

Superleuk idee, want WIDM-fans willen speculeren, dat vond ook Avrotros toen oud-kandidaat Arjen Lubach er in mei 2012 mee kwam. De presentator, die inmiddels successen behaalt met Zondag met Lubach, ging met een medepresentator in een souterrain aan de Herengracht in Amsterdam zitten en besprak daar de uitzendingen.

In 2014 moest Lubach af zien van de presentatie, maar Moltalk ging door. Lubach was blij: zijn idee groeide uit tot iets groots! Maar afgelopen week keek de presentator toch wat vreemd op toen hij een mailtje ontving van de redactie van Moltalk. Of hij als gast wilde aanschuiven.

"Niemand van de Avro heeft me van tevoren gebeld en laten weten dat Moltalk eindelijk naar televisie gaat. In de veronderstelling dat er een vergissing is begaan, werd er deze week contact gezocht. Misschien was er een volledige nieuwe ploeg op het programma gezet en was de ontstaansgeschiedenis onduidelijk geworden? Dat bleek niet zo te zijn", schreef hij op Facebook.

Echt boos leek Arjen niet: hij wilde best langskomen, maar alleen als de Avrotros 5.000 euro zou overmaken naar Kika. "En als Clemens van der Grinten tijdens de live-uitzending in de eerste minuten aan tafel komt staan en mij een bescheiden bos bloemen overhandigt, met de woorden: 'Namens de AVRO hartelijk dank voor uw frisse idee waar we nog jaren mee vooruit kunnen, meneer Lubach.'"

Die 5.000 euro heeft Avrotros meteen de dag erna overgemaakt. Of dat bosje bloemen er ook komt weten we niet, maar het is een mooie eerste stap.

'Helemaal op'

Justin Bieber gaat lekker: niet alleen Beliebers genieten van zijn nieuwe muziek, ook voormalig Bieber-haters zijn om na What Do You Mean en Sorry. De pers schrijft niet alleen over zijn juridische problemen, maar ook daadwerkelijk over zijn muziek en dat is goed, voor iemand die toch vooral ook zanger is.

Hoewel de hele wereld momenteel echt aan zijn voeten ligt, wordt het Bieber toch een beetje te veel. Hartstikke leuk al die positieve recensies van iedereen, maar als je constant door iedereen gevolgd wordt en je niet eens op je gemak kan genieten van een naakte dip in het zwembad, heb je dan ooit nog rust?

Nee, zo blijkt nu. En dus gaat Justin er een beetje aan onderdoor. Optredens moest hij afzeggen de afgelopen week, gewoon omdat hij er echt doorheen zit.

Bieber heeft wat "persoonlijke problemen" die hij moet verwerken. Niks met drugs of drank, zo benadrukken ingewijden, maar wel echt iets waar hij doorheen moet. 

Of Bieber nu ook de promotie van zijn album aan de kant zet is nog de vraag: het album presteert goed, dus het lijkt aannemelijk dat hij héél eventjes rust krijgt en daarna gewoon weer vol aan de bak moet. Het is te hopen dat Bieber wel wat tijd krijgt: op je 21e er volledig doorheen zitten belooft niet veel goeds voor de toekomst.

Vaderschap

Waylon vindt zichzelf 'een lul'. Nu zijn er ongetwijfeld mensen die het daar mee eens zijn, want wie heeft er niet last van 'haters', maar de reden die Waylon opgeeft is er niet één die je meteen bedenkt.

Waylon vindt namelijk dat hij er niet voldoende is geweest voor zijn zoon Dylan. De zanger was 21 toen zijn inmiddels dertien jaar oude zoon geboren werd. "Ik was veel te jong. Wist helemaal niet waar ik stond in het leven. Ik was er met mijn volle verstand bij, maar hoeveel verstand heb je op je 21e?"

Het contact met zijn zoon heeft de zanger inmiddels weer opgepakt, maar nu Dylan naar de middelbare school gaat ontstaan er opnieuw problemen. "Dat is een enorme verandering in zijn leven. Ik weet niet goed wat ik daarmee aanmoet. Ga ik weer wegduiken."

Waylon zegt zichzelf dan ook "een lul" te vinden. "Ik durf mezelf soms niet eens vader te noemen, weet je dat?"

Ondanks die gedachten, gaat het volgens de zanger stukken beter met hem dan anderhalf jaar geleden. "Toen was alles behoorlijk zwart. Ik kreeg rare gedachten. Dat je met 170 kilometer per uur over de snelweg rijdt en je afvraagt: wat zal er gebeuren als ik nú aan het stuur trek?"

​Samen op het podium

De laatste maanden leek het onmogelijk dat het nog zou gebeuren, maar Roxeanne en André Hazes Jr. staan in maart toch echt samen op het podium.

Alle ruzies, nare opmerkingen en vreemde gevoelens worden aan de kant gezet voor Holland zingt Hazes. "Papa is toch ook de papa van Dré, dus natuurlijk doet hij mee. Voor ons is hij gewoon hartstikke welkom", aldus Roxeanne over haar jongere broertje.

De familie heeft ruzie. En daarbij gooien ze niet met spullen, wordt er niet gegild. Nee: ze spreken elkaar gewoon niet. Jarenlang leken Roxeanne, André en Rachel nooit meer zonder elkaar te kunnen, maar afgelopen zomer bleek dat dat toch prima ging.

Dré heeft een oudere vriendin, daar zou ruzie over zijn ontstaan en nu praten Rachel en Roxeanne niet meer met de jongste Hazes. Zingen gaan ze echter wel nog doen en dus lijkt er ergens toch een sprankeltje hoop te zijn voor een hereniging.

Probeer maar eens urenlang, drie dagen achter elkaar hits te zingen van André Hazes en elkaar niet huilend in de armen te vliegen. Dat komt hopelijk nog wel goed.