Johnny Depp zegt dat het nierfalen van zijn dochter Lily-Rose in 2007 de meest duistere periode in zijn leven was.

Dat zegt de acteur tijdens de opnames van de Graham Norton Show, aldus People.

"Toen mijn dochter ziek was in het Great Ormond Street-ziekenhuis, ging ik door de meest duistere periode van mijn leven," aldus de 52-jarige Depp.

"Ik ben altijd zieke kinderen gaan bezoeken in ziekenhuizen (in het Pirates of the Caribbean Jack Sparrow-pak, red.), maar na deze ziekte van mijn dochter werden de bezoeken steeds belangrijker."

Nierfalen

Depps 16-jarige dochter Lily-Rose raakte in 2007 geïnfecteerd met een bacterie, en dat leidde tot nierfalen. Ze was toen zeven jaar oud. Lily-Rose werd weer beter, en na haar negen dagen durende ziekenhuisbezoek doneerde Depp 2 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) aan het Great Ormond Street-ziekenhuis. 

Depp vertelde eerder al zich altijd zorgen te blijven maken om zijn dochter.  "Hoe volwassen ze ook wordt, dat gaat nooit over. Het is een vader-dochter-ding." 

Sensatie

Het tweetal is erg hecht. Toen Lily-Rose in augustus aangaf dat ze niet honderd procent heteroseksueel was, zorgde dat voor sensatie. "Ze kreeg duizenden volgers op social media en iedereen was compleet verbaasd", zegt haar vader. "Maar ik niet. Ik wist het al lang, want ze vertelt me alles."

Lily-Rose is de dochter van Depp en zijn ex-vriendin Vanessa Paradis.