De broer van Romijn Conen (48) is een inzamelingsactie begonnen om geld te verzamelen voor de verzorging van de Dokter Tinus-acteur, nadat Conen een herseninfarct kreeg en daarbij deels verlamd raakte.

Dat meldt AT5 woensdag.

Omdat de acteur een zzp'er is, is Conen niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Mede daardoor komt de acteur geld tekort voor zowel zichzelf als zijn gezin.

"Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iemand die al 48 is, dekt niet helemaal datgene wat je zou willen dekken. Het is ongelooflijk prijzig. Hij was zich hierop nog aan het oriënteren. Wij kunnen hem niet helpen met zijn revalidatie, maar we kunnen er wel voor zorgen dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over zijn financiële toekomst", aldus zijn broer.

Afasie

De acteur heeft afasie. "Dat betekent dat je weet wat je wil zeggen, maar op het moment dat je het wil uitspreken lost het op. Hij omschrijft het zelf alsof hij soms een wolk in zijn mond heeft. De revalidatieperiode gaat nog zeker een jaar duren. Dan pas weten we precies hoe groot de schade is die het herseninfarct heeft aangericht."

De stichting heeft 86.000 euro nodig voor de eerste anderhalf jaar.