Yolanthe Sneijder-Cabau heeft een nieuwe kant van zichzelf ontdekt nu ze moeder is. "Ineens ben je mama en dat maakt heel wat in je los."

De presentatrice schrijft in haar column voor Grazia dat ze last had van "baby blues" toen haar echtgenoot Wesley Sneijder op trainingskamp moest, drie dagen na de bevalling.

"Ik was over-emotioneel en wist niet eens waarom. Ik keek naar ons baby'tje en dacht: als hij maar gelukkig wordt, als niemand hem maar pijn doet, als ik hem maar kan beschermen", schrijft Sneijder-Cabau (30).

'Roerige periode'

De presentatrice wil dat zoontje Xess Xava mooie dingen kan doen in de wereld en dat ellende hem bespaard blijft. "Maar we leven momenteel in een roerige periode op de wereld. Chaos en oorlog is iets van alle tijden, dus is er ooit wel een perfecte tijd om een kindje op de wereld te zetten?"

Sneijder-Cabau heeft het gevoel dat ze zich, nu ze moeder is, alles nog meer aantrekt. "Waarom moeten wij elkaar pijn doen? Waarom al die haat? Terwijl we de wereld makkelijk kunnen delen en elkaar gelukkig kunnen maken."