Halina Reijn, Jan Smit en prinses Beatrix maken kans om uitgeroepen te worden tot Dom Bontje 2015. Dierenbelangenorganisatie Bont voor Dieren reikt de prijs jaarlijks uit aan een bekende Nederlander die regelmatig bont draagt.

Ook Mart Visser, Winston Gerschtanowitz en Anouk Smulders maken kans de titel te krijgen, zo is dinsdag bekendgemaakt in de radioshow van Giel Beelen.

De titel wordt sinds 2004 jaarlijks weggegeven aan een bekende Nederlander, gekozen door het publiek via een onlinepoll. In eerdere jaren wonnen Koningin Máxima, Sylvie Meis en Natasja Froger.

Prinses Beatrix is dit jaar voor de derde keer genomineerd: zij won eerder in 2005 en 2009 de titel al. De prinses draagt volgens Bont voor Dieren materiaal van geëlektrocuteerde vossen. Ook Smulders draagt dit bont en Visser maakt er gebruik van in zijn collecties.

Reijn is genomineerd door haar jas van coyotebont en een muts van vossenvacht, Smit voor het dragen van een kraag van wasbeerhonden. Gerschtanowitz draagt net als Reijn een jas met coyotebont.