Waylon heeft zoveel gemist in het leven van zijn zoon Dylan (13), dat hij zich soms niet een vader durft te noemen.

Dat zegt hij in een interview met LINDA.meiden.

Waylon werd op 21-jarige leeftijd vader van Dylan. "Ik was veel te jong. Wist helemaal niet waar ik stond in het leven," aldus Waylon. De zanger had nog grote dromen die hij wilde waarmaken. "Ik was er met mijn volle verstand bij, maar hoeveel verstand heb je op je 21ste?"

Het contact met Dylan is sinds een paar jaar wel weer opgepakt door de 35-jarige voormalig The Common Linnets-zanger. Waylon vindt het echter wel nog moeilijk. "Hij is nu dertien, gaat net naar de middelbare school, dat is een enorme verandering in zijn leven. Ik weet niet goed wat ik daarmee aanmoet. Ga ik weer wegduiken."

De zanger vindt zichzelf ook "een lul" doordat hij zo veel gemist heeft in het leven van zijn zoon. "Ik durf mezelf soms niet eens vader te noemen, weet je dat?"

Relatie

Waylon is al een tijd niet meer samen met Dylans moeder, maar heeft inmiddels wel weer een relatie met andere ex-vriendin Joëlle. "De eerste ex naar wie ik ben teruggegaan. We waren vorig jaar verschrikkelijk verliefd." Zij was nauw betrokken bij het optreden van The Common Linnets tijdens het Eurovisiesongfestival.

En ook bij de prijsuitreiking waarbij bleek dat The Common Linnets tweede werden. "Eerst had Joëlle de allerleukste, meest succesvolle gozer die er was – en die veranderde binnen een maand in een depressief galbakje."

Lichter leven

Toch gaat het wel beter met Waylon. Dat was anderhalf jaar geleden anders. "Toen was alles behoorlijk zwart. Ik kreeg rare gedachten. Dat je met honderdzeventig kilometer per uur over de snelweg rijdt en je afvraagt: wat zal er gebeuren als ik nú aan het stuur trek?"

De nieuwe LINDA.meiden ligt dinsdag 24 november in de winkel