Ray Slijngaard publiceerde recentelijk een biografie over zijn leven. Zijn moeder en stiefvader kunnen zich echter totaal niet vinden in de door de 2 Unlimited-rapper uiteengezette geschiedenis. 

"Wij concluderen dat Ray een fantast is. Ingrid en ik zijn diep gekrenkt", zegt Slijngaards stiefvader Aart Geisterfer in gesprek met de Telegraaf.

Volgens de moeder van Slijngaard, Ingrid Lovers, liegt haar zoon bijvoorbeeld over de reden waarom ze een hartinfarct had gekregen.

Volgens Slijngaard zou dat een direct gevolg zijn geweest van grote geldzorgen, maar Lovers wijst haar zoon aan als schuldige, meldt de krant.

Kerst

"Ja, het hartinfarct is ontstaan doordat ik die kerst van 2011 een kerstkaart van hem kreeg met de tekst 'Mam, prettige feestdagen en volgend jaar komt alles goed'. Hoezo, het komt volgend jaar allemaal goed? Als je iets goed wilt maken, dan doe je dat direct."

Daarnaast zou Slijngaard een te mooi beeld schetsen van zijn relatie met zijn zoon Rayvano, zegt Geisterfer.

"Volgens zijn boek heeft Ray nu een redelijke verstandhouding met hem. Maar feitelijk heeft hij nooit naar Rayvano omgekeken. Ray heeft de eerste zestien jaar ook geen alimentatie voor hem betaald. Wat we nu lezen, is alsof er niets aan de hand was, maar Rayvano is beschadigd. Dat kunnen veel mensen en instanties in Leeuwarden, waar hij woont, beamen. Politie, Kinderbescherming, psychologen, familie en vrienden van Hortence."