Facebook-oprichter Mark Zuckerberg neemt twee maanden ouderschapsverlof. "Dit is een hele persoonlijke beslissing."

Dat schrijft hij vrijdag op zijn Facebookpagina

Velen zien dit als een sterk statement over het belang van familie, aangezien Zuckerberg een van de meest drukke en machtige ondenemers in Amerika is. 

Verlof

Zuckerberg schrijft dat hij en zijn vrouw zich opmaken voor de komst van hun dochter. "We hebben goed nagedacht over hoe we vrij gaan nemen tijdens de eerste paar maanden van haar leven." 

De ondernemer schrijft dat studies aantonen dat het beter is als werkende ouders een tijdje vrij nemen bij de geboorte van hun kind. "Bij Facebook bieden we onze werknemers vier maanden betaald ouderschapsverlof, die ze gedurende het hele jaar kunnen opnemen."

Volgende stap

Zuckerberg zegt erg uit te kijken naar de komst van zijn dochter. "Elke dag wordt het een stukje echter en we hebben zoveel zin in deze volgende stap in ons leven." De twee hebben hun favoriete kinderspeelgoed en -boeken al uitgezocht.

Zuckerberg en Priscilla Chan trouwden in mei 2012. Eind juli dit jaar maakten ze bekend in verwachting te zijn van een meisje. Eerder had zijn vrouw drie miskramen, maar nu is de zwangerschap ver genoeg om de meeste risico's uit te sluiten.