Shirley Bassey vindt het geen goed idee dat vrouwen "mannenwerk" doen. "Als ik een vrouwelijke piloot had, zou ik me zorgen maken."

Dat zegt de zangeres in een gesprek met Daily Mail.

"Er is een reden dat mannen bestaan. Vrouwen worden ongesteld en hebben last van hormonen en dat zit mij dwars als vrouwen proberen mannenwerk te doen", aldus de 78-jarige zangeres.

Bassey denkt dat de brandweer, politie en het leger enkel uit mannen zouden moeten bestaan. "Ik geloof niet in vrouwelijke soldaten. Kom op, vrouwen zouden vrouwen moeten zijn. We zouden vrouwelijk moeten zijn."

'Natuurlijke gang van zaken'

Volgens de zangeres is het "gevaarlijk" om de "natuurlijke gang van zaken" te veranderen. "Het zit zo diep, het gaat terug naar holenmensen: mannen moeten de controle hebben. Vrouwen zouden dat niet moeten veranderen, dat hebben we geprobeerd en nu hebben we de man ontmand."

Bassey is twee keer getrouwd geweest, maar denkt niet nog een keer te trouwen omdat ze te succesvol is. "Ik ben een succesvolle vrouw en die kunnen geen man krijgen die tevreden is met zichzelf. De man wil niet iemand die hij moet zien als zijn concurrent."