Chloë Grace Moretz vond het vervelend om te zien dat twee van haar oudere broers het moeilijk hadden toen ze uit de kast kwamen.

Dat vertelt ze in een interview met Nylon.

"Om mijn broers te zien worstelen met de angst die ze hadden om hun coming out te maken was verschrikkelijk", vertelt de 18-jarige actrice, die uit een gezin van vijf kinderen komt.

"Het probleem is dat we in een samenleving wonen waarin je de woorden 'ik kom uit de kast' moet uitspreken. Niemand zou er iets om moeten geven wat je seksuele voorkeur is, wat de kleur van je huid is of wat je geslacht is."

Moeder

De jongens werden op school gepest, maar thuis werden ze juist volop geaccepteerd. "Toen mijn moeder student was en het nog meer taboe was had ze veel homoseksuele en transgender-vrienden. Mensen in alle soorten, maten en kleuren. Dus we waren een erg open huishouden."

Haar moeder moest haar zoons dan ook soms verdedigen. "Mijn moeder zei dat mensen haar vroegen waarom ze haar zoon in een roze Power Ranger-kostuum rond lieten rennen. Haar antwoord was: 'omdat hij dat aan wil trekken en het hem blij maakt. Waarom zou ik dat van hem wegnemen?'"