Hanna Verboom groeide tot haar twaalfde leeftijd op in onder meer Kenia, Oeganda en Soedan. De actrice denkt dat ze tijdens die periode hypersensitief is geworden.

Dat vertelt ze in gesprek met Opzij.

Haar beide ouders zijn ontwikkelingsmedewerkers. Dat gegeven heeft onder andere haar maatschappelijke betrokkenheid gevormd. "Ik ben hypersensitief. Ik lees bewust geen kranten, want nieuws kan mij diep raken, ik kan er dagen van ondersteboven zijn."

"Mijn vader gaf op een gegeven moment les aan de universiteit in Kampala (hoofdstad Oeganda, red.). Aan het einde van het schooljaar was eenderde van de klas overleden aan aids of te ziek om nog te komen. Toen ik 11 jaar was, ben ik weleens met hem mee geweest op huisbezoek. Ik ontmoette jonge mensen die letterlijk zo dun waren als een skelet. Dat is maar een voorbeeld."

Jong

Verboom legt het verder uit: "Ik heb als klein meisje dingen gezien waarvan je je hier niet kunt voorstellen dat ze bestaan. Als je zo jong geconfronteerd wordt met zulk onrecht, armoede en ongelijkwaardigheid, doet dat iets met je."

Mede daardoor hoopt Verboom iets bij te dragen aan de wereld. "Ik kan niet alleen maar dingen doen in het leven die ik zelf leuk vind en waarmee ik zo veel mogelijk geld verdien."