De straf van zestien jaar cel voor de gevallen rockster Gary Glitter blijft gewoon staan. Het verzoek om hoger beroep aan te mogen tekenen dat hij indiende tegen de veroordeling voor het misbruik van drie meisjes tussen 1975 en 1980, is afgewezen.

Dat meldden Britse media dinsdag.

De nu 71-jarige muzikant kreeg in februari dit jaar de straf opgelegd. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan seks met een meisje van twaalf, een poging tot verkrachting en vier aanrandingen.

Een van zijn slachtoffers, die hij probeerde te verkrachten, was een meisje van tien jaar. Glitter heeft altijd ontkend. Ook zegt hij geen eerlijk proces te hebben gekregen, iets dat het hof van beroep tegenspreekt.

Hoogtepunt carrière

Het misbruik vond plaats in de jaren zeventig, toen Glitter het hoogtepunt van zijn carrière beleefde. Paul Gadd, zoals Glitter echt heet, vergreep zich volgens de jury aan een reeks minderjarige meisjes.

De voormalige 'King of Glam' zat al eerder achter de tralies. In 1999 zat hij enkele maanden vast voor het bezit van kinderporno. Later verdween hij twee jaar in een Vietnamese cel voor het misbruiken van twee jonge meisjes.