Aaf Brandt Corstius windt er geen doekjes om dat ze ooit een xtc-pilletje heeft genomen. Ze zegt het nooit meer te gaan doen, maar wil drugsgebruik niet criminaliseren.

Dat vertelt ze aan de Vara Gids

De schrijfster vindt het ''belachelijk'' als andere mensen dat wel doen. "Wendy van Dijk wilde absoluut niet met drugsgebruik geassocieerd worden, een liedje als Drank & Drugs kwam haar huis al niet in. Ik vind het belachelijk om drugsgebruik zo te criminaliseren."

Brandt Corstius wil dat haar kinderen op latere leeftijd weten dat hun moeder "weleens een pil heeft genomen."

"Ik vind het juist goed om daar open over te zijn. Hanneke Groenteman, hun eigen oma (Brandt Corstius is getrouwd met Gijs Groenteman, red.) neemt er ook weleens een. Dat is bij ons echt een 'running gag'. Zo van: haha kerst vieren, pilletje erin."

Niet interessant

Op die manier hoopt Brandt Corstius dat haar kinderen drugs niet meer interessant vinden. "Hoe meer je dat soort dingen verbergt of verbiedt, hoe interessanter kinderen het gaan vinden. Nu zullen ze eerder denken, oké, mijn oma neemt het, hoe cool kan het dan nog zijn?", besluit ze.

Dat de columniste binnenkort weer een pil neemt kan worden uitgesloten. "Ik ben een week depressief geweest. Voor die ene avond de slappe lach hebben, is dat een hoge prijs."