Charlie Sheen draagt het hiv-virus. De acteur heeft dit dinsdag zelf bekendgemaakt in de Amerikaanse Today Show. Hiv kan de ziekte aids veroorzaken, die zonder goede behandeling dodelijk is. 

"Ik ben hier om toe te geven dat ik hiv-positief ben", aldus Sheen.

De Amerikaan kreeg de diagnose ongeveer vier jaar geleden te horen, hij heeft het toen ook direct zijn toenmalige echtgenote Brooke Mueller verteld.

Sheen trok aan de bel toen hij lichamelijke kwalen kreeg: ''Aanvankelijk dacht ik aan een hersentumor. Ik kreeg vreselijke hoofdpijn en migraine en ik zweette in bed, ik was twee tot drie nachten achtereen doorweekt. Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een batterij van testen liepen de artsen mijn kamer in en zeiden 'Boem, dit is wat er aan de hand is.'" 

Sheen zegt in het programma uit te sluiten dat hij iemand sinds de diagnose heeft geïnfecteerd. Daarnaast stelt hij niet precies te weten hoe hij het virus heeft opgelopen.

Vertrouwen

Sheen geeft in het programma ook toe dat hij enkele mensen in vertrouwen had genomen over zijn aandoening. Enkele daarvan heeft hij naar eigen zeggen een vermogen moeten betalen, zodat ze zijn geheim niet zouden doorvertellen. 

"Wat mensen vergeten is dat ze hiermee geld afnemen van mijn kinderen'', zegt Sheen. Daar wilde hij met zijn bekentenis een einde aan maken. "Ik heb mezelf uit deze gevangenis bevrijd."

Persoonlijke boodschap

Televisiezender NBC maakte afgelopen maandag bekend dat Sheen een "onthullende persoonlijke boodschap" had.

Ingewijden rond het programma lieten TMZ echter al weten dat Sheen het in het praatprogramma over zijn gezondheid gaat hebben. Een Amerikaans roddelblad schreef maandag dat Sheen al jarenlang geheimhoudt dat hij seropositief is.

De 50-jarige acteur verkondigde eerder dat hij met duizenden vrouwen, waaronder pornosterren, de lakens deelde.

Bekijk het hele interview hier:

Charlie Sheen geeft toe HIV te hebben
Charlie Sheen geeft toe HIV te hebben