Yfke Sturm probeert zo weinig mogelijk stil te staan bij het ongeluk waardoor ze begin september ernstig gewond raakte. "Het is dat andere mensen er steeds over beginnen, anders was ik het bijna vergeten."

In een interview met Beau Monde vertelt het model 2015 niet te zien als het jaar waarin ze zwaar gewond raakte, maar als het jaar waarin ze moeder werd.

Eind juli werd zoontje Alexander geboren en dat geeft voor Sturm het jaar een "gouden randje". Extra dankbaar is ze echter niet na het ongeluk.

"Een vriendin merkte op dat veel mensen het leven meer gaan waarderen nadat ze iets ergs hebben meegemaakt. Ze zei dat dit bij mij niet op kon gaan, omdat ik vóór het ongeluk al zo dankbaar was voor wat het leven me heeft gegeven. Mijn vriend en familie, ik heb ze altijd gekoesterd."

Carrière

Het model is nu vier maanden moeder en geniet van Alexander, maar is niet van plan haar carrière aan de kant te zetten voor het moederschap. "Ik vind het geweldig, maar dat is niet het enige wat ik leuk vind om te doen. Ik wil volop in het leven staan, wat voor mij betekent dat ik naast kinderen ook een carrière wil hebben."