De dood van Paul Walker en Roger Rodas is niet te wijten aan aan de maker van de auto. Dat benadrukt Porsche wederom in een rechtszaak die de dochter van Walker tegen het automerk aanspande.

Dat meldt TMZ.

"De Carrera GT in kwestie was misbruikt en aangepast. De auto werd verkeerd gebruikt en niet juist onderhouden", zo verdedigt Porsche zich maandag tegen de aanklacht van Meadow Walker, de dochter van de Fast & Furious-ster.

Zij stelde juist dat gebrekkige veiligheid van de auto heeft geleid tot het dodelijke ongeluk. Eerder klaagde de weduwe van Rodas, die achter het stuur zat, Porsche ook aan, maar een rechter seponeerde die zaak toen omdat die de aanklacht niet specifiek genoeg vond. De automaker benadrukte toen al dat er niets mankeerde aan hun product.

Onverantwoord omgaan

Ook dit keer moeten wat het automerk betreft de nabestaanden zich neerleggen bij het feit dat het duo op 30 november 2013 onverantwoord omging met het voertuig en dat ook Walker beter had kunnen weten dan te participeren in de gevaarlijke rit: "Paul was een deskundig en geavanceerd gebruiker van de 2005 Garrera GT."