Kim Kardashian ziet als een berg op tegen haar tweede bevalling.

"Ik ben zeker bang, maar probeer hoopvol te blijven en me niet te druk te maken", schrijft de realityster, die volgende maand is uitgerekend, op haar website.

Kardashian vreest dat de bevalling ook dit keer niet zonder problemen verloopt. Toen haar dochter North op 15 juni 2013 ter wereld kwam, bleef de nageboorte vastzitten in de baarmoeder. "Mijn dokter moest zijn hele arm in me steken en de placenta met zijn hand losmaken door met zijn nagels over mijn baarmoeder te schrapen. Zo smerig en pijnlijk!"

Gezondheidsproblemen

De ingreep leverde Kardashian ook later gezondheidsproblemen op. Een stukje van de nageboorte bleef achter en moest chirurgisch worden verwijderd.

Vervolgens moest de realityster nogmaals onder het mes toen bleek dat ze als gevolg van littekenweefsel niet in verwachting kon raken. "Met alle problemen die ik de vorige keer heb gehad, is mijn kans op complicaties dit keer nog groter."

Kalmeren

Die gedachte maakt Kardashian soms bang. "Maar dan praat ik met mijn arts. Hij weet me altijd te kalmeren."

Vrouwen die net als Kardashian geen makkelijke zwangerschap hebben, raadt de realityster aan zich niet te druk te maken. "Het enige wat je kunt doen is hoop houden, zorgen dat je over de juiste informatie beschikt en je goed voorbereiden. Hoe meer informatie je hebt, hoe beter je weet ermee om te gaan."