Estelle Cruijff heeft zich door alle media-aandacht de laatste jaren opgejaagd gevoeld. "Je wilt niet weten hoe extreem veel belangstelling er bestond voor zo'n beetje álles wat ik zei of deed."

Dat zegt Cruijff in een interview met LINDA.

"Ik kon natuurlijk gewoon overal naartoe, maar ik was toch nergens vrij," aldus Cruijff. "Het werd steeds gekker."

"Ik werd geleefd. Ik moest twee keer nadenken voordat ik een stap zette; voor ik iemand in vertrouwen nam." Cruijff zag in die jaren veel vrienden vijanden worden en vijanden vrienden.

Sterker

Ze is wel sterker geworden door die periode. "Ik heb iets meer reserves gekregen, ik zal minder snel iemand toelaten." Door de opgedane mensenkennis weet Cruijff nu hoe ze tussen de regels door moet lezen. 

Cruijff en Ruud Gullit beëindigden in 2012 hun relatie. De oud-voetballer was twaalf jaar getrouwd met Cruijff. Daarna kreeg de voormalige voetbalvrouw een relatie met Badr Hari, die op zijn beurt weer voor veel media-aandacht zorgde door de rechtszaken rondom een aantal mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven.

Gewicht

Door de stress verloor Cruijff veel gewicht. "Mijn eetlust verdween helemaal. Ik woog nog maar vijftig kilo, at niet veel meer dan potjes Olvarit, bij wijze van spreken. Bij windkracht twee kon ik de deur niet uit."

Er werd veel over het lage gewicht van de ex-vrouw van Ruud Gullit geroddeld. "Ik was gewoon met andere dingen bezig. Ik zat alleen maar in mijn hoofd, dacht: gaat dit ooit nog voorbij?"

Druk

Het gaat nu veel beter met de voormalig voetbalvrouw. Ze is druk bezig met nieuwe projecten. "Ik heb een pilot opgenomen voor een televisiepro­gramma, ik voer gesprekken met bladenmakers, ik ben bezig met een sieradenlijn, met mode - ik heb meerdere potjes op het vuur, die op een of andere manier allemaal met elkaar te maken hebben."

De nieuwe LINDA verschijnt op woensdag 18 november