Gordon heeft sinds zijn 35ste diabetes type 2 en voor hem betekent dat "elke dag strijd." Hij heeft er inmiddels mee leren leven.

Dat vertelt hij vrijdag aan RTL Boulevard ter gelegenheid van de lancering van zijn kookboek ik Ik ben niet van suiker!.

"Suikerziekte wordt onderschat. Het is eigenlijk hypersensitief, dus je humeur lijdt er ook onder. Misschien verklaart dat een hele hoop bij mij", zegt hij lachend. "Maar ik heb er inmiddels mee leren leven. Elke dag strijd ik om met die ziekte om te gaan."

Tijdens het schrijven is de zanger erachter gekomen dat suiker "een groot gevaar is." "We zijn onszelf aan het vergiftigen. Dit is eigenlijk een boek waarin uitgelegd wordt wat suiker precies inhoudt. Mensen zijn onwetend. Eigenlijk realiseer ik mij dat suiker een aandoening is."

Overheid

Gordon vindt dan ook dat de overheid beter zijn best mag doen om het probleem te bestrijden. "Eigenlijk is dit alles een heel groot maatschappelijk probleem. De overheid moet veel meer doen. Zelfs als je appelsap drinkt, krijg je te veel suikers binnen."

Holland's Got Talent 

Daarnaast maakte de presentator ook bekend dat hij in 2016 terugkeert als jurylid van Holland's Got Talent. Hij wordt geflankeerd door Chantal Janzen, Dan Karaty en Angela Groothuizen.