Kathleen Aerts had het te druk voor de nieuwe K3, Dave Roelvink houdt niet van vrijgezel zijn, Memphis Depay is niet van plan iets aan zijn stijl te veranderen en Dieuwertje Blok heeft "vrolijke rimpels". Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Bijna 1,9 miljoen mensen zaten vrijdagavond 6 november aan de buis gekluisterd: wie zouden de nieuwe K3's worden? Zes meisjes maakten kans en uiteindelijk zagen we Marthe, Hanne en Klaasje (een K!!) winnen.

K1&HM moeten we ze eigenlijk noemen, want de originele K3, daar kunnen deze meisjes natuurlijk nooit aan tippen. En dan hebben we het dus niet over K2&J, met Josje in de formatie, maar de oldschool K3, waar de huidige fans waarschijnlijk niet eens van af weten.

Hoewel het SBS-programma een feest van herkenning was voor velen, misten we eigenlijk allemaal één iemand heel erg: Kathleen! Want Kristel en Karen, die waren er, maar hun originele blonde vriendin ontbrak. En daar zat iedereen mee, want we wilden K3 herenigd zien! Op Twitter ging het los: WAAR WAS KATHLEEN?!

Gert Verhulst, van Studio 100 en de beste vriend van Samson, wilde het ons niet vertellen. "Dat is interne keuken." De uitgeverij van Kathleen liet weten dat ze "moest rusten op doktersadvies", maar van de zangeres hoorden we maar niets.

Tot vrijdag. Eindelijk gaf onze favoriete blondine duidelijkheid: ze heeft het hartstikke druk! Waarmee dan? Met een boek! Want Kathleen schrijft. Over haar moeder, die dementie heeft. "Feit is dat ik het nog steeds druk heb met de promotie van mijn boek, te druk om zelfs maar naar K3 zoekt K3 te kijken."

Zou Kathleen dan weten dat onze nieuwe K3 eigenlijk een andere naam zou moeten krijgen? Iets hips, zonder letters erin, zodat de eerstvolgende dame die het trio uitstapt makkelijk vervangen kan worden en we niet op zoek hoeven naar iemand met een M een H of een K?

We hopen dat Kathleen stiekem nog enige verbintenis voelt met de meidengroep. Want zoals de meiden jaren geleden ook al eens zongen "wij blijven vrienden voor eeuwig leven, wij blijven altijd bij elkaar". En dus moet Kathleen met Karen en Kristel blijven omgaan.

Liever niet vrijgezel

Dave Roelvink zou de dames voor het uitkiezen moeten hebben: als ze niet voor zijn neus flauwvallen, staan ze wel gillend aan zijn dj-booth. En toch is Dave vrijgezel, en niet eens geheel vrijwillig!

"Vrijgezel zijn is toch niet echt mijn ding", aldus Dave, die zegt het liefste "een meisje te willen die op de bank zit als je thuiskomt". Maar net als onze K3-vriendin Kathleen heeft Dave het gewoon veel te druk en heeft dus helemaal geen tijd voor de liefde.

"Met mijn overvolle agenda is dat op dit moment niet te doen. Ik ben de afgelopen maand maar twee, drie keer in Nederland geweest. Dat is ook niet leuk voor zo'n meisje", aldus Dave.

En wie dan denkt: ja, maar die Dave neemt zeker om de haverklap meisjes mee naar huis?! Nee hoor. Dave ligt meestal gewoon alleen in bed.

"Het komt eigenlijk nooit echt tot een gesprek. Ik neem ze niet mee naar huis. Al zou ik het willen, dan is er geen gelegenheid."

Die Dave, aanbeden door velen en dan nog alleen in bed belanden. Het is te hopen dat er snel een meisje voorbij komt dat denkt: ik wil dit! Ik wil Dave en zijn drukke agenda! Want dit is voor Dave echt niet leuk.

Stijlvolle hoed

Memphis Depay: oud-PSV'er, huidig speler bij Manchester United en stijlicoon? De 21-jarige voetballer is nu hoedendrager en daar had ie-de-reen iets over te zeggen. En dan niet genuänceerd, wel nee! Men werd kwaad, woedend zelfs. Want wie denkt Memphis wel niet dat 'ie is?

"Een Peruviaanse panfluitspeler", noemde Co Adriaanse Depay. "Je moet je als jonge speler niet zo uitdossen als je niets hebt bewezen. Je ziet dat hij zijn taken verwaarloost."

Ja ja, die hoed. De aanstichter van al het kwaad, als we Adriaanse mogen geloven. Die hoed zou ervoor hebben gezorgd dat het Depay allemaal naar z'n hoofd is gestegen en daarom presteerde hij onder de maat tijdens de kwalificatierondes voor het EK.

Want een man met stijl (een goede, of een slechte, wij oordelen niet) die kan niet ook nog voetballen. En dus moet die hoed af. Onzin vindt Depay.

"ik vind het heel overdreven. Zij weten niet wat ik er voor doe om bij het Nederlands elftal te komen, om fit te zijn. Ze zien mij alleen uit de auto stappen bij het Nederlands elftal met een hoed en dat is het."

De voetballer is dan ook niet van plan iets te veranderen aan zijn stijl. "Iedereen moet zich fijn voelen in de dingen die hij doet. En genoeg mensen dragen een hoed, ik vind het heel overdreven. Mij raken jullie er echt niet mee."

'Vrolijke rimpels'

Sophie Hilbrand hield Nederland in de ban van de rimpel: we moesten allemaal weten hoe bekende Nederlandse vrouwen denken over ouder worden en botox. Wie was voor, wie was tegen, wie had het al gedaan en wie zou volgen?

Dieuwertje Blok, die werd niet gevraagd naar haar rimpels, terwijl ze toch heel mooi oud wordt. Misschien omdat Dieuwertje er helemaal niet mee zit dat ze rimpels en grijs haar krijgt?

"Ik heb vrolijke rimpels en van die schattige ouderdomsvlekjes. Dat vind ik helemaal geen probleem. Het zou niet in me opkomen botox te gebruiken. Zo'n gevecht ga ik helemaal niet aan, de natuur wint toch wel."

Dieuwertje (58) staat er heel nuchter in en dat is voor de verandering eigenlijk ook wel eens lekker. Gewoon oud worden, volgens de presentatrice moet het kunnen. "De laatste jaren word ik grijs, dat vind ik echt prachtig in combinatie met mijn donkere haren. Het geeft iets verzachtends, wat ook hoort bij het ouder worden."

Een 'mevrouw' zal ze naar eigen zeggen nooit worden, maar gezien worden als een volwassen vrouw, dat vindt ze wel prettig. "Op een bepaald moment wil je, zeker met de naam Dieuwertje, als een volwassen vrouw worden gezien."

Haar kinderlijke nieuwsgierigheid raakt ze echter niet kwijt, zo zegt ze. En dat moet ook niet. Wie moet er anders kritische vragen stellen over de bezigheden van Sinterklaas bij het Sinterklaasjournaal.