Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar de vernielingen die in de villa van Monique van de Ven zijn aangericht door een vriend van Van der Vens zoon Sammie.

Dat bevestigt een woordvoerder van het OM woensdag aan NU.nl naar aanleiding van het bericht in De Gooi- en Eemlander.

"Het gaat om een technisch onderzoek. Het is niet duidelijk hoe lang dat onderzoek gaat duren", aldus de woordvoerder. Het OM wil onderzoeken wat er eind oktober precies is gebeurd in het huis.

Op 24 oktober werd de villa van de actrice en haar man Edwin de Vries vernield door een vriend van hun zoon Sammie. De Vries slikte met zijn vriend die avond een xtc-pil, die hij naar eigen zeggen had gekocht op een feestje. Het pilletje viel echter verkeerd en de jongens raakten verward. 

De Vries verloor vervolgens zijn vriend uit het oog. Die vriend heeft later in de avond een deel van het het interieur van de villa vernield. Zoon Sammie werd door de politie aangetroffen in een café in Blaricum.

Geen aangifte

De vriend van Sammie kwam gelijk op vrije voeten nadat proces-verbaal was opgemaakt. Omdat het om een bekende van de familie gaat, doen Van de Ven en De Vries vooralsnog geen aangifte.

"Toen ik uiteindelijk thuis kwam waren ze zo lief voor me, ik voel me daardoor nog schuldiger. Ik had liever gehad dat ze me een klap hadden verkocht. Ze vonden het heel erg wat er was gebeurd, ze waren wel woedend en terecht", vertelde Sammie de Vries eerder.