Memphis Depay is niet van plan zijn kledingstijl te veranderen, ondanks dat er de laatste maanden regelmatig kritiek wordt geleverd op de stukken die de voetballer draagt. 

"Genoeg mensen dragen een hoed, ik vind het heel overdreven'', zegt de speler van Manchester United in gesprek met de NOS.

De 21-jarige Depay werd door onder anderen Co Adriaanse, voormalig trainer bij Ajax en AZ, stevig bekritiseerd na het verlies van het Nederlands elftal tijdens de kwalificatierondes voor het EK.

"Hij praat niet met de pers en dat kan niet. Hij vertegenwoordigt het Nederlands volk'', zei Adriaanse.

"Als een Peruviaanse panfluitspeler komt hij aan in Huis ter Duin. Je moet je als jonge speler niet zo uitdossen als je niets hebt bewezen. Je ziet dat hij zijn taken verwaarloost en dat we daardoor op achterstand komen tegen Tsjechië.''

Niet raken

Depay zegt nu dat de kritieken hem niet raken. "Zij weten niet wat ik er voor doe om bij het Nederlands elftal te komen, om fit te zijn. Ze zien mij alleen uit de auto stappen bij het Nederlands elftal met een hoed en dat is het."

De voetballer is dan ook niet van plan iets te veranderen aan zijn stijl. "Iedereen moet zich fijn voelen in de dingen die hij doet. En genoeg mensen dragen een hoed, ik vind het heel overdreven. Mij raken jullie er echt niet mee."

Depay speelt deze en volgende week met Oranje oefenduels tegen Wales en Duitsland.