Steven Tyler heeft een stichting in het leven geroepen om steun te bieden aan vrouwen die misbruikt of verwaarloosd zijn.

"Het is 26 jaar geleden dat Janie's Got A Gun verscheen", zo schrijft de Aerosmith-zanger, die zijn nieuwe goede doel vernoemd heeft naar de single over de misbruikte Janie. "Ik eer haar nu door Janie's Fund te beginnen."

De inspiratie voor zijn nieuwe inspanningen komen vooral van de impact die het nummer uit 1989 had. "Er is een complete gemeenschap rond de boodschap van dit nummer ontstaan. Door de jaren heen werd ik overweldigd door duizenden fans die me brieven stuurden met hun verhaal en over hoe het nummer hen heeft geraakt en geïnspireerd."

VIP-behandeling

Op de website van Janie's Fund roept Tyler op tot donaties. Onder de donateurs verloot hij een VIP-behandeling: de winnaar mag met de zanger de rode loper op tijdens de lancering van zijn solodebuutalbum en mag ook mee backstage. Met het geld wil de zanger meer aandacht vestigen op de problematiek en bijstand aan de slachtoffers verbeteren.

"We kunnen misbruik niet ongedaan maken, maar we kunnen deze meiden wel laten weten dat er van ze wordt gehouden en we kunnen ze hulp bieden die ze nodig hebben. We kunnen ze verzekeren dat er veel licht is aan het einde van de tunnel."