Victoria Beckham zet zich al een tijdje in voor goede doelen, maar tot voor kort realiseerde ze zich niet dat haar inzet er zoveel toe doet.

Dat vertelt ze in het tv-programma Good Morning America.

"Het duurde tot mijn veertigste totdat ik me realiseerde dat ik invloedrijk ben", vertelt Beckham voordat ze in New York een prijs in ontvangst neemt tijdens het Women of the Year-gala van Glamour.

De 41-jarige voelt zich vereerd met de prijs. "Het betekent enorm veel voor me. Ik vind het geweldig om vrouwen te steunen en sterker te maken en dat is ook de boodschap tijdens het gala."

Ambassadeur

Momenteel zet de modeontwerpster zich in voor een project van de Verenigde Naties om aids te bestrijden. "Het is een enorme eer dat UNAIDS me vroeg om globaal ambassadeur te worden. Ik ben hier erg gepassioneerd mee bezig. Ik breng veel tijd door in Afrika en werk nauw samen met de VN."

Tijdens haar ambassadeurschap merkte ze opeens dat haar roem veel aandachtige luisteraars aantrekt. "Mensen luisteren naar je om allerlei redenen. Ik kan echt een verschil maken en dat betekent veel."

Video: Victoria Beckham is invloedrijker dan ze dacht

Victoria Beckham invloedrijker dan ze zelf dacht
Victoria Beckham invloedrijker dan ze zelf dacht