Dj Martin Garrix beticht zijn ex-manager Eelko van Kooten van Spinnin’ Records van bedrog. Hij eist via de rechter teruggave van rechten op zijn eigen muziek.

Dat meldt de Telegraaf dinsdag.

De dj, wiens echte naam Martijn Garritsen is, verliet eind augustus al de platenlabel en zijn management. De dj schreef toen op zijn Facebook: "Vanaf het begin van dit jaar probeerde ik de eigendomsrechten van mijn muziek terug te krijgen van Spinnin' Records en mijn vertrouwen in MAS te houden. Ik ben enorm teleurgesteld dat de gesprekken niet hebben geleid tot aanpassing van de overeenkomsten en het teruggeven van de eigendomsrechten, daarom heb ik de overeenkomsten vernietigd."

'Misleidende informatie'

Garritsen spant nu een kort geding aan tegen Van Kooten. De ex-manager van de dj zou jarenlang "valse en misleidende informatie" hebben verstrekt aan Garritsen.

De dj zou op 16-jarige leeftijd, toen nog zonder enige ervaring in de muziekbranche, gedwongen zijn om de rechten van zijn eigen muziek aan het label Spinnin' Records over te dragen. 

Verplicht

Ook beticht Garritsen dat Van Kooten onterecht zou hebben beweerd dat de dj verplicht was om zich zowel bij het managementbureau als bij het platenlabel onder contract te stellen. Hierbij zouden de belangen van Garritsen zijn geschaad.

De advocaten van Garritsen en Van Kooten willen volgens de Telegraaf niet reageren op de zaak.