Bill Cosby is wederom aangeklaagd voor laster. In een nieuwe rechtszaak claimt een van zijn vermeende slachtoffers dat hij haar onterecht heeft bestempeld als leugenaar.

Kristina Ruehli deed in 2005 al haar verhaal over Cosby die haar in 1965 gedrogeerd en verkracht zou hebben. Ze deed dat om te getuigen in de zaak van Andrea Constand die Cosby destijds voor de rechter daagde. Toen vorig jaar meer vrouwen naar buiten traden, stapte ze nogmaals in de openbaarheid.

Cosby en zijn advocaten deden haar beschuldigingen echter af als leugens. "Er is nooit een tekort geweest aan advocaten die bereid zijn mensen te vertegenwoordigen die rijke, machtige mannen aanklagen", voegden de advocaten destijds toe in hun reactie.

'Onbetrouwbare leugenaars'

"Dat je stil blijft gedurende het proces waarin je beschuldigd wordt van seksueel misbruik is één ding", zo stellen de advocaten van Ruehli in de nieuwe zaak. "Maar het wordt een ander verhaal als hij woordvoerders laat ontkennen dat hij de vrouwen heeft aangevallen en dergelijke verklaringen overal laat publiceren om ze zo als onbetrouwbare leugenaars weg te zetten."

Vorige maand klaagde Renita Hill de komiek aan met dezelfde beschuldigingen, even eerder deed voormalig topmodel Janice Dickinson dat ook. Daarbij lopen er ook zaken tegen Cosby vanwege het misbruik van de destijds minderjarige Judy Huth en het meer recente misbruik van Chloe Goins. De vele andere vrouwen die naar buiten zijn getreden met soortgelijke verhalen van verkrachting kunnen niet naar de rechter omdat hun zaken verjaard zijn.