David Justice, de ex van Halle Berry, ontkent 24 jaar na hun scheiding dat hij haar ooit mishandeld heeft. "Ik hoor al twintig jaar mensen vragen: 'Is dat niet die gast die Halle Berry op haar hoofd heeft geslagen?'"

Dat zegt de voormalig honkbalspeler in een interview met People.

Justice is al sinds 2001 getrouwd met zijn huidige vrouw Rebecca. Desondanks blijven mensen geloven dat hij haar wat heeft aangedaan, zegt hij. "Een steward in een vliegtuig vroeg me laatst nog of ik niet de persoon was die Halle Berry had geslagen."

De actrice heeft in het verleden beweerd dat ze is mishandeld door een beroemde ex-vriend. "Berry heeft altijd de identiteit van die persoon beschermd, daardoor denken veel mensen dat het om mij gaat", aldus Justice.

Een week geleden liet de voormalig sporter nog via Twitter weten dat hij Berry niet had geslagen. "Ik wilde de wereld alleen maar laten weten dat David Justice niet de persoon is die haar op haar hoofd geslagen heeft en verantwoordelijk is voor haar gedeeltelijke doofheid. Ik heb haar nooit geslagen."

Publiekelijk gevecht

Justice wilde er geen publiekelijk gevecht van maken. "Ik had geen team om me heen en Berry wel. Er is een heleboel gezegd over mij waarop ik niets heb teruggezegd. Veel mensen dachten daarom dat de geruchten over mij werkelijkheid waren."

Het paar was van 1992 tot en met 1997 getrouwd. "Mijn kinderen kennen de waarheid", zegt Justice. "Maar het is moeilijk hun vriendjes, hun ouders en types op sociale media daarvan te overtuigen. Ik ben nu coach in San Diego. Ik ben heus niet perfect, maar zeg nooit dat ik vrouwen sla."