Nance Coolen zou met haar huidige vriend Pico van Sytzama "best willen trouwen."

Dat zegt ze vrijdag in gesprek met Vrouw.

De 42-jarige presentatrice is inmiddels twaalf jaar samen met haar vriend. "Nu ik de meeste van onze vrienden al heb zien trouwen, kriebelt het wel. Laatst zei ik tegen hem: 'Als je me ooit nog gaat vragen moet je opschieten, want de foto's worden er niet mooier op!"

Coolen was eerder van 1995 tot 2000 getrouwd met popfotograaf William Rutten. Drie jaar later ontmoette ze Van Sytzama. Met hem heeft ze een zoon, Robin.

Onzekerheid

"Ja, ik zou best willen trouwen, al weet ik niet precies waarom", vervolgt ze. "Na twaalf jaar weet ik heus wel dat Pico van me houdt. Maar als hij me zou vragen, en ook nog op een originele manier, heb ik waarschijnlijk pas de bevestiging: hij wil echt met me door. Dat blijft een onzekerheidje."

Coolen beseft dat je nooit een garantie van eeuwige liefde kunt hebben. "In het begin riep ik dat we al een kind hebben en dat Robin ons verbindt. Maar ja, ik zie ook ouders uit elkaar gaan. Het is geen garantie voor eeuwige liefde. Trouwen ook niet natuurlijk, maar dan hebben we wel een leuk feestje", besluit ze.