Pat Houston wilde ingrijpen in de onstuimige relatie tussen Nick Gordon en haar nichtje Bobbi Kristina Brown. 

Dat vertelt ze aan Entertainment Tonight.

"Toen we erachter kwamen dat Krissy in de problemen zat, maakten we serieuze plannen om er iets aan te doen", vertelt Houston over Brown, die volgens haar slachtoffer zou zijn van haar agressieve vriend Nick Gordon. Haar hulp kwam echter te laat toen de 21-jarige in januari bewusteloos in bad werd aangetroffen en na een maandenlang coma overleed.

Houston vertelt dat ze een straatverbod voor Gordon probeerde af te dwingen, maar dat dat mede door Brown zelf niet lukte. "Ze begreep het niet. Voor de buitenwereld leek het dat zij boos op mij was, maar we stuurden elkaar constant berichten. Ik probeerde haar echt te laten zien dat ze nergens bang voor moest zijn en dat ik haar steunde."

De dood van Brown veroorzaakte veel ruzies onder haar familieleden. Houston, die getrouwd is met Whitney's broer Gary, ligt vooral in de clinch met de familie Brown. Ook is ze ervan overtuigd dat Gordon schuld draagt voor het overlijden van Brown. Ze zou blauwe plekken hebben en een dodelijke injectie hebben gehad, allemaal door toedracht van Gordon, stelt Houston.

Gordon en zijn advocaten doen deze beschuldigingen af als onzin.