Justin Bieber heeft zijn proeftijd voorbeeldig afgerond. De rechter is tevreden over het goede gedrag van de popster die werd gestraft voor het incident uit januari 2014 waarbij hij zijn buren bekogelde met eieren. 

Dat meldt TMZ.

De rechter oordeelde maandag dat Bieber alle instructies prima heeft opgevolgd. Eerder deze maand voltooide hij zijn werkstraf door te klussen in een jeugdcentrum.

Eerder volgde hij ook de geëiste twaalf uur aan therapie om zijn agressie te beheersen en betaalde hij een schadevergoeding van 80.900 dollar (73.400 euro).

De organisatie waarvoor de zanger onlangs aan de slag ging, schreef een positieve brief aan de rechter waarin werd uitgelegd dat hij prima werk heeft verricht. "Meneer Bieber is een goede werker en waardevolle toevoeging aan ons centrum", schrijft begeleider Gomez, die opsomt welke klusjes Bieber allemaal heeft gedaan.

Zo schilderde hij muren, hielp hij bij de voedselbank en verzamelde hij afval. "Hij had er geen problemen mee zijn handen uit de mouwen te steken en zwaar werk te verzetten."